Pěstované plodiny

Členové ovocnářské unie se zabývají především produkcí ovoce. Přinášíme vám přehled nejčastěji zastoupených ovocných plodin u našich pěstitelů. Kromě krátké specifikace plodiny, zde najdete pěstitele rozdělené do jednotlivých krajů.

Jablka

Jablka

Ovoce charakteristické s širokým sortimentem odrůd a zároveň nejvýznamnější v produkci ...

zobrazit
Hrušky

Hrušky

Oblíbené ovoce obsahuje řadu významných živin: vitaminy A, B, C a P, vápník, hořčík, ...

zobrazit
Třešně

Třešně

Ovoce je známe již z dob Alexandra Velikého. Je to zásobárna vitamínů C,B,E a minerálů, ...

zobrazit
Višně

Višně

Višně jsou osvěžující letní ovoce s jedinečně kyselou chutí. I když nejsou tak ...

zobrazit
Slivoně

Slivoně

Se člení podle pomologických vlastností plodu na švestky pravé, pološvestky, slívy, ...

zobrazit
Meruňky

Meruňky

Meruňka je přímo našlapaná vitaminy A, C i B, které blahodárně působí na náš ...

zobrazit
Broskve

Broskve

Nejvíce si pochutnáte na dostatečně dozrálém ovoci přímo ze sadu pěstitele. Ovoce ...

zobrazit
Rybíz červený

Rybíz červený

S téměř 5 gramy vlákniny na porci se rybíz řadí mezi potraviny, které vám pomohou upravit ...

zobrazit
Rybíz černý

Rybíz černý

Je ovocná bomba naplněná rutinem a vitamínem C, obsahuje 165mg, což je 2x víc než citron. ...

zobrazit
Jahody

Jahody

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. ...

zobrazit
Borůvky

Borůvky

Obecně se asi ví, že borůvky jsou „dobré na oči“, umí zastavit průjem a působí ...

zobrazit
Maliny

Maliny

Naši předci znali lesní maliny, my máme dnes výhodu, že pěstitelé nabízí produkty ...

zobrazit