Hrušky
Oblíbené ovoce obsahuje řadu významných živin: vitaminy A, B, C a P, vápník, hořčík, jod, zinek, železo, fosfor či draslík. „Potraviny bohaté na draslík je dobré zařadit při zavodnění organismu".
Snižuje totiž hladinu sodíku v těle a na něj vázané molekuly vody.
Snižují tlak a chrání srdce.
Proč jsou hrušky zdravé? Léčebný účinek hrušek spočívá především v jejich vysokém podílu vody, čímž působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávicí obtíže. Obsahují sodík, draslík, měď, zinek, vápník či fosfor a neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.
Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou a vitamín C systém).
Pravou pochoutkou jsou fiále s hruškovými povidly.
Jihomoravský kraj
Martina Ševčíka 46, Brno - St. Lískovec
724 184 828