Ořechy

Ořešák vlašský je je pěstován pro své plody "ořechy". Ovocnáři se také věnují tomuto ovocnému druhu a zakládají produkční výsadby.

Sušená jádra loupaná z vlašských ořechů jsou nezbytné pro výrobu různých potravin. Jádra jsou zdrojem tuků, obsahují až 70 % –nenasycených mastných kyselin (omega 3 a 6), zhruba 18 % kvalitních bílkovin a 3 % sacharidů. Tvar vlašských ořechů připomíná lidský mozek a ne náhodou jsou vlašské ořechy vhodné i pro jeho výživu. Vlašské ořechy obsahují vitaminy B1, B2, B3 a B6, které posilují nervovou soustavu.

 

 

Jihomoravský kraj

Lieberzeitova 1553/4a, Brno
723 689 784
Rebešovická 758/69a, Brno
775 676 994
Oleksovičky 179, Slup
721 060 108
Augusty Šebestové 716, Kobylí Na Moravě
606 732 813

Kraj Vysočina

Tulešice 38, Třebíč
777 581 770

Zlínský kraj

Chmelnice 394, Bojkovice
777 579 776